У громаді Харківщини розпочата обов'язкова евакуація

Евакуація людей відбувається через активні обстріли у громаді.

Рішення про обов’язкову евакуацію дітей та маломобільних категорій населення у Куп’янській громаді було прийнято 27 лютого 2023 року засіданням комісії з питань евакуації Куп’янської міської територіальної громади Куп’янського району Харківської області, зважаючи на нестабільну безпекову ситуацію зумовлену постійними обстрілами території громади російськими окупаційними військами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп’янської МВА.

Евакуація маломобільних груп населення, осіб з інвалідністю та дітей з батьками буде проводитися до визначених планом пунктів з подальшим розселенням, наданням статусу переселенців, оформленням соціальних виплат та наданням гуманітарної допомоги.

За результатами обговорення та голосування члени комісії з питань евакуації вирішили:

1. Для маломобільних груп та сімей з дітьми оголосити обов’язкову евакуацію;

2. Для решти населення Куп’янської міської територіальної громади залишити добровільну евакуацію.

Довідково. На даний час на території Куп'янської територіальної громади зареєстровано 812 дітей, 724 особи з інвалідністю, 140 з яких маломобільні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 2 березня: вдвічі збільшилися атаки противника

Окупанти випускають ракети та дрони по цивільному населенню Харківщини.

Розпочалася триста сімдесят друга доба російського широкомасштабного вторгнення. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили понад 170 атак противника на зазначених напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Загалом, російські окупанти завдали 14 ракетних ударів по цивільних об’єктах на Харківщині, Полтавщині та Донеччині. Є поранені серед мирного населення, пошкодженні житлові багатоповерхівки та приватні будинки. Також загарбники здійснили 21 авіаційний удар, зокрема задіяли 2 БпЛА “Шахед-136”. Ударні дрони збиті. Ворог здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Рівень загрози завдання російськими окупантами ракетних ударів є  дуже високим по всій території України.

На Слобожанському напрямку формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Протягом доби противник обстріляв населені пункти Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Охрімівка, Потихонове, Дворічна, та Кіндрашівка на Харківщині. Застосував БпЛА з бойовим навантаженням неподалік Бударок Харківської області. У прикордонних районах Бєлгородської області, противник продовжує інженерне обладнання місцевості, встановлює протитанкові загородження.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог вів наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна і Білогорівка Луганської області та Спірне на Донеччині. Успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Масютівка, Лиман Перший, Куп’янськ, Кислівка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися