На Харківщині триває гуманітарне розмінування: за півроку піротехніки виявили півсотні тисяч ВНП

Піротехнічні розрахунки ДСНС продовжують очищувати Харківщину від слідів війни.

За минулу добу 2 березня піротехнічними розрахунками ДСНС проведено обстеження біля 0,45 га території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України у Харківській області.

Саперами виявлено та знешкоджено 31 одиницю ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучалося 7 піротехнічних розрахунків ДСНС у складі 36 осіб особового складу та 14 одиниць техніки.

Починаючи з 8 вересня 2022 року, піротехніки обстежили близько 1904,7 га території, 256,8 км автомобільних доріг, 790,3 км ЛЕП, 156,8 км залізничних колій та 188,8 км газопроводів, де виявлено та знешкоджено 51 тис. 751 ВНП.

Рятувальники попереджають: у разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки одразу повідомте за номером телефону — 101.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

- користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

- торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Учора на Харківщині автомобіль підірвався на протитанковій міні: четверо людей загинуло. Поліція Харківщини опублікувала знімки страшної трагедії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області трагічно загинули четверо чоловіків

На Харківщині залишається дуже високою мінна небезпека. На території Ізюмського лісового господарства від міни загинули четверо чоловіків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Біля с. Співаківка працівник цього лісового господарства та ще троє чоловіків, що їхали з ним на автомобілі, підірвалися на протитанковій міні. Всі четверо чоловіків 21-го, 39-ти, 43-х та 54-х років загинули на місці.

"Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким загиблих та вкотре наголошую - ліси та лісосмуги на деокупованих територіях є дуже небезпечними через міни, залишені російськими окупантами. Відвідування лісів до їх повного розмінування може коштувати життя", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися