У Харківську область доставили декілька броньованих «швидких» з гуманітарною допомогою

Чеські волонтери продовжують надавати допомогу українцям та, зокрема, харків’янам.

За дорученням керівника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова заступник начальника ХОВА Михайло Харнам провів зустріч із представниками чеської організації "Post Bellum". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

На заході були присутні директор "Post Bellum" Мікулаш Кроупа та керівник-координатор фонду допомоги Україні "Post Bellum" Мартін Оцкнехт.

Михайло Харнам подякував за допомогу для Харківського регіону та особистий візит керівництва чеської організації.

"Сподіваємося на подальшу співпрацю і готові для цього зробити все, що залежить від обладміністрації. Сьогодні в регіоні є багато великих потреб. Тож допомога для нас є дуже цінною", – зазначив заступник начальника ХОВА.

Як розповів Мікулаш Кроупа, за посередництва чеського посольства в Україну вже переправили 15 тисяч бронежилетів, сотні дронів, а також медикаменти для потреб військових.

"Ми тісно контактуємо з командуванням різних відділень, яким віддаємо прилади нічного бачення та різну оптичну техніку. Нині у Харківську область привезли кілька броньованих "швидких", наповнених гуманітарною допомогою. Ми готові оперативно співпрацювати, у нас вже є напрацьовані маршрути, як доставити допомогу в потрібну точку", – підкреслив директор "Post Bellum".

Мартін Оцкнехт додав, що допомогу для їхнього фонду вже надали понад 50 тисяч громадян Чеської Республіки. Він також зауважив, що чехи продовжать підтримувати Україну, оскільки сприймають цю війну як агресію росії проти Європи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 4 березня: окупанти не полишають спроб наступати

Розпочалася триста сімдесят четверта доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом минулої доби російська федерація завдала 32 авіаційних та 6 ракетних ударів, здійснила 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Загроза завдання окупантами ракетних ударів залишається значною по всій території України.

Ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили на них понад 150 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Протягом минулої доби ворог обстріляв райони близько 10 населених пунктів Харківської області. Серед них – Стрілеча, Стариця,  Вовчанськ,  Бударки та Амбарне.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник безуспішно вів наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна і Білогорівка Луганської області та Спірне і Веселе – Донецької.

Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Зокрема, це – Дворічна, Куп’янськ, Крохмальне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися