Гранатомети, гранати та більше двох тисяч набоїв віз чоловік через блокпост на Харківщині

За такий «багаж» чоловіку загрожує до семи років ув’язнення.

Два гранатомети, шість гранат та майже дві тисячі сімсот набоїв вилучили поліцейські Харківщини під час несення служби на блокпосту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

З метою недопущення попадання на територію регіону заборонених предметів, працівники підрозділів поліції перевіряють транспортні засоби на блокпостах. Лише за три дні правоохоронці вилучили склад зброї, а слідчі Чугуївського РУП відкрили два кримінальні провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами.

1 березня під час огляду автомобіля "ВАЗ" в особистих речах 45-річного чоловіка поліцейські виявили зброю та набої. Співробітники слідчо-оперативної групи вилучили два гранатомети, гранату із запалом та майже дві з половиною тисячі набоїв різного калібру.

3 березня під час несення служби на блокпосту працівники Чугуївського РУП при перевірці автомобіля "Форд" виявили п’ять гранат із запалами до них та двісті набоїв різного калібру.

Вилучені речові докази направлені на проведення експертизи.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 4 березня: окупанти не полишають спроб наступати

Розпочалася триста сімдесят четверта доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом минулої доби російська федерація завдала 32 авіаційних та 6 ракетних ударів, здійснила 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Загроза завдання окупантами ракетних ударів залишається значною по всій території України.

Ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили на них понад 150 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Протягом минулої доби ворог обстріляв райони близько 10 населених пунктів Харківської області. Серед них – Стрілеча, Стариця,  Вовчанськ,  Бударки та Амбарне.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник безуспішно вів наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна і Білогорівка Луганської області та Спірне і Веселе – Донецької.

Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Зокрема, це – Дворічна, Куп’янськ, Крохмальне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися