Де у Харкові та області можна отримати повістку

Шукати військовозобов’язаних простіше у невеликих населених пунктах.

Від практики вручення повісток військовозобов’язаним за адресою їхнього проживання в Харківській області вже давно відійшли. Про це на брифінгу розповів військком обласного ТРА Володимир Арап, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію МГ “Об’єктив”.

Військком додав, що якщо людина прописана за відповідною адресою, то або вона там не проживає, або може не відчинити двері навіть при наявності представника поліції.

Арап повідомив, що пошук військовозобов’язаних простіше здійснювати у невеликих населених пунктах – там про прибуття нових мешканців військовим повідомляють сільради та керівництво громад.

"Що стосується вручення повісток, на сьогодні в жодному законодавчому акті не заборонено вручення повісток у будь-яких місцях: чи це домашня адреса, підприємство чи місця великого скупчення людей, блокпости, вулиця – будь ласка, представник РТЦК разом із представником Національної поліції безпосередньо на вулиці або в торговому центрі можуть вручити цю повістку", – наголосив військком.

Він повідомив, що в центрах комплектування очікують на внесення змін до законодавства, якими пропишуть чіткий механізм вручення повісток не за домашньою адресою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Внаслідок "прильотів" під Харковом є поранені

Цієї ночі ворог завдав масованого ракетного удару по Харкову та Харківській області. Попередньо, зафіксовано щонайменше 15 прильотів ракет С-300. Є влучання в об'єкти критичної інфраструктури. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Крім того, в м. Харків пошкоджено об'єкт цивільної інфраструктури.

У смт Пісочин Харківського району ворожа ракета влучила на подвір'я приватного будинку, пошкоджено декілька житлових будинків. Дві літні жінки отримали легкі поранення. 71-річну жінку госпіталізовано, а жінка 74 років отримала допомогу на місці.

Ще 1 ракета в Пісочині влучила на відкритій території в болото.

У смт Слобожанське Чугуївського району ракета пошкодила теплиці овочевої фабрики.

Тривають роботи з ліквідації наслідків влучань. На місці працюють усі екстрені служби.

Протягом доби ворог обстрілював прикордонні населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області. Зокрема, під вогнем були Куп'янськ, Стрілеча, Дворічна, Вовчанськ та інші населені пункти. Пошкоджені будинки та господарчі споруди, сталися пожежі.

Також опублікувано перші знімки влучання ракет на Харківщині.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися