На Харківщині війська РФ намагаються прорвати оборону: що відомо

Ворог протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли деяких населених пунктів Харківської області

Триває триста сімдесят дев’ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Російський агресор не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

У Генштабі зазначили, що основні зусилля ворожі війська зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Ворожі війська вчинили артилерійські обстріли населених пунктів Харківської області, серед них - Дворічна, Гряниківка, Западне, Кислівка і Берестове. 

На Слобожанському, а також на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. При цьому ворог протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів  Стрілеча, Красне, Вовчанськ та Бологівка Харківської області.

Спроби наступу ворожих військ підтвердила Радниця голови Харківської облради Наталія Попова. За її словами, на Куп'янському напрямку війська РФ намагаються просуватися, однак отримують гідну відповідь.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в ніч на 9 березня ворожі війська нанесли 11 ракетних ударів по місту Харкову. Внаслідок ударів була пошкоджена критична інфраструктура. Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що метрополітен і наземний електротранспорт у місті не працює. За словами очільника міста, містян перевозять муніципальні автобуси. Транспорт перевозить людей центральними магістралями міста.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися