Що відомо про спроби наступу військ РФ на Харківщині

Залишається високою ймовірність завдання Росією ракетних та авіаційних ударів

Розпочалася триста дев’яносто шоста доба повномасштабної російської збройної агресії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Загалом протягом минулої доби ворожі війська завдали 34 авіаційних та 4 ракетних удари, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення.

Ворог надалі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. У зведенні Генштабу не вказано про наступальні дії ворога на Куп'янському напрямку. 

До того ж на Слобожанському напрямку оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. Протягом минулої доби ворог обстріляв райони населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Нескучне, Вовчанськ, Вільча і Красне Перше на Харківщині.

“Високою залишається ймовірність завдання Росією ракетних та авіаційних ударів по всій території України”, - попередили у Генштабі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що минулої доби ворог обстрілював прикордонні населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів. Внаслідок танкового обстрілу с. Тимофіївка Богодухівського району було знищено житловий будинок та господарчі споруди, ще 2 будинки пошкоджено. Також пошкоджено житлові будинки через обстріли Вовчанська з РСЗВ.

Вчора в с. Шестакове Чугуївського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався цивільний чоловік 70 років. Від отриманих травм, на жаль, загинув.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися