Обстріл Харківщини на 28 березня: наступальні дії на Куп’янському напрямку

Росіяни продовжують обстріл мирного населення з різних типів зброї.

Розпочалася триста дев’яносто восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Протягом минулої доби противник завдав 24 авіаційних та 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Ворог продовжує ігнорувати закони та звичаї війни, застосовує тактику терору проти мирних громадян нашої держави. Вночі, для завдання авіаударів, противник задіяв 15 ударних БпЛА типу "Шахед-136".14 з них знищено нашими захисниками.

Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів залишається високою по всій території України.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку. Завдяки професійним і злагодженим діям, протягом минулої доби, підрозділии Сил оборони України відбито 62 атаки противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На території республіки білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил російської федерації. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів на Харківщині – Тимофіївка, Красне, Устинівка та Чорне.

На Куп’янському та Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне, Кремінна, Кузьмине, Білогорівка, Верхньокамянське та Берестове. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кам’янка, Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ірина Верещук: "Люди на Харківщині мають розпочати нормальне життя"

Для стабілізації безпекової ситуації мають прискорити процес гуманітарного розмінування на Харківщині.

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада щодо гуманітарного розмінування на деокупованих територіях Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

Харківщина – одна з найбільш замінованих областей. Відомо, що в понад 400 населених пунктах через замінування безпекова ситуація досі залишається нестабільною. Під час наради обговорили питання прискорення процесу гуманітарного розмінування регіону. Це дасть змогу зберегти життя і здоров’я людей та відновити повноцінну роботу усіх критично важливих сфер.

Так, гостро стоїть питання розмінування сільськогосподарських земель. Адже вже розпочинаються польові роботи. Наразі Національний орган з питань протимінної діяльності затвердив план заходів із такого розмінування.

В Україні площа забруднених вибухівкою земель дуже велика. Саме тому Мінреінтеграції продовжує залучати до розмінування міжнародних партнерів, які вже найближчим часом нададуть допомогу вибухотехнікам ДСНС і МВС.

"Вирішення цих питань є надважливим, воно забезпечить на звільнених територіях стабільну безпекову ситуацію та дасть можливість передусім відновити критичну інфраструктуру. Маємо прискорити цей процес на Харківщині, щоб якнайшвидше люди розпочали нормальне життя", – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися