Слідчі Харкова знайшли російського майора, який вбив українку

Злочинцю загрожує довічне ув’язнення.

Слідчі Харківської області з червня минулого року збирали докази жорстокого вбивства цивільної жінки російським військовим. Злочинцю загрожує довічне позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого Управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

"Марія, 36 років. Незадовго до 24 лютого переїхала жити до чоловіка в Ізюм. Під час повномасштабного вторгнення виїхати додому в неї не вийшло, і вона залишилась. У травні, коли місто було окуповане, до Марії почали залицятися російські офіцери – розповідали їй, як “заберуть її до рф, подалі від війни”. Більш того, ці офіцери почали ревнувати Марію один до одного.

Другого червня, вдень, Марія підійшла до штабу росіян - там був Wi-Fi, який їх був необхідний для зв’язку з родичами. Зі штабу вийшов п’яний майор Олександр, один з тих, хто ревнував Марію. Він вистрілив Марії у груди прямо посеред дня, при цьому були свідки. Жінка померла одразу на місці", – повідомив головний слідчий Харкова.

Слідчі весь цей час збирали докази та спілкувались зі свідками – їм вдалося ідентифікувати цього майора-вбивцю – його звати Олександр, йому 39 років, громадянин рф.

Майору заочно повідомлено про підозру слідчими під процесуальним керівництвом прокуратури за ч. 2 ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством.

Карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

"Окупант більше не зможе виїхати з болота – в будь-якій цивілізованій країні він одразу ж буде заарештований та направлений до України, де його чекатиме суд", – зазначив Сергій Болвінов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ірина Верещук: "Люди на Харківщині мають розпочати нормальне життя"

Для стабілізації безпекової ситуації мають прискорити процес гуманітарного розмінування на Харківщині.

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада щодо гуманітарного розмінування на деокупованих територіях Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

Харківщина – одна з найбільш замінованих областей. Відомо, що в понад 400 населених пунктах через замінування безпекова ситуація досі залишається нестабільною. Під час наради обговорили питання прискорення процесу гуманітарного розмінування регіону. Це дасть змогу зберегти життя і здоров’я людей та відновити повноцінну роботу усіх критично важливих сфер.

Так, гостро стоїть питання розмінування сільськогосподарських земель. Адже вже розпочинаються польові роботи. Наразі Національний орган з питань протимінної діяльності затвердив план заходів із такого розмінування.

В Україні площа забруднених вибухівкою земель дуже велика. Саме тому Мінреінтеграції продовжує залучати до розмінування міжнародних партнерів, які вже найближчим часом нададуть допомогу вибухотехнікам ДСНС і МВС.

"Вирішення цих питань є надважливим, воно забезпечить на звільнених територіях стабільну безпекову ситуацію та дасть можливість передусім відновити критичну інфраструктуру. Маємо прискорити цей процес на Харківщині, щоб якнайшвидше люди розпочали нормальне життя", – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися