Обстріл Харківщини на 1 квітня: які населені пункти під вогнем ворога

Високою залишається загроза подальших ракетних та авіаційних ударів.

Розпочалася чотириста друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.  Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 16 авіаційних  ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

31 березня російська федерація завдала чергового ракетного удару по цивільних об’єктах, застосувавши балістичні ракети.

Для авіаударів противник також задіяв 6 ударних БпЛА типу "Шахед-136". Проте, усі вони були знищені нашими захисниками.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби, завдяки організованим та злагодженим діям підрозділів Сил оборони України, а також особистій мужності кожного захисника, було відбито 70 атак противника на зазначених напрямках. Найінтенсивніші бої тривають за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Вище політичне керівництво республіки білорусь продовжує підтримувати російську агресію, надає противнику повітряний простір та свою територію. На білоруських полігонах здійснюється підготовка підрозділів територіальних військ збройних сил російської федерації.  Разом з тим, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Глибоке, Нескучне, Бочкове і Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення: Кам’янка, Фиголівка, Масютівка, Синьківка, Крохмальне Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові чоловіки хотіли продати півтори тони макової соломки

Салтівською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох харків‘ян за фактом незаконного придбання, зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту в особливо великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що троє чоловіків орендували приміщення у Харкові, де створили "штаб" для подальшого збуту наркотиків. Для цього вони завезли та встановили обладнання для подрібнення та фасування сипучих речовин. Там ділки фасували макову соломку у полімерні пакети та збували по Харкову.

Також встановлено, що наркотики вони отримували із Запоріжжя, від свого знайомого місцевого мешканця.

Нагадаємо, на початку жовтня 2022 року правоохоронці затримали в порядку ст. 208 КПК України трьох харків’ян під час отримання поставки наркотиків на пошті. Вони приїхали на пошту отримати від фігуранта із Запоріжжя комбікорм. Проте жодного корму там не виявилось, замість цього — 1,5 тонни макової соломки.

Обвинувачених судитимуть у Московському районному суді м. Харкова.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися