Як виживають два Куп’янська на Харківщині: до громади приїхало керівництво області

Населені пункти знаходяться під постійними ворожими обстрілами.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов провів робочу поїздку до Куп’янщини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Районний центр та Куп’янськ-Вузловий чи не щодня перебувають під обстрілами окупантів. В межах робочої поїздки Олег Синєгубов оцінив збитки, завдані ворогом, та перспективи щодо їх усунення, відвідав поліклініку і поспілкувався з медперсоналом.

"Оглянули Куп'янську міську залізничну поліклініку та поспілкувалися з медичними працівниками. Попри ризики для життя, місцеві медики продовжують працювати та надавати людям необхідну допомогу. Наш пріоритет – безпека населення та забезпечення базових потреб людей в умовах воєнного стану. Попри терор ворога Куп'янськ живе та працює на Перемогу", - зазначив Олег Синєгубов.

Зокрема, очільник регіону перевірив стан школи в Куп'янську-Вузловому. Дистанційно в ній навчаються 168 учнів.

"Громада живе завдяки тим людям, що залишаються на місцях попри постійний терор окупантів. Під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова провели робочу нараду з керівництвом місцевої військової адміністрації – обговорили усі гострі питання та шляхи їх вирішення. Посилюємо всебічну допомогу Куп’янщині", - додав народний депутат Павло Якименко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 4 квітня – зведення Генштабу

Розпочалася чотириста п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 21 авіаційного удару, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України, адже ворог і надалі використовує тактику терору. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Завдяки злагодженим діям підрозділів Сил оборони України та героїзму кожного воїна, протягом минулої доби було відбито 69 атак окупвнтів. Найзапекліші бої тривають за населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

Російська федерація і надалі використовує  повітряний простір та територію республіки білорусь, її військову інфраструктуру. На білоруських полігонах здійснюється підготовка підрозділів збройних сил російської федерації. 

Зберігається присутність підрозділів противника у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Зибине, Волохівка, Рублене та Вільхуватка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Кам'янка, Петро-Іванівка, Новомлинськ, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися