Забирав машини в українців – розшукується екс-ДПСник

Українські правоохоронці розшукують колишнього ДПСника, який працював на росіян.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 52-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повыдомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За інформацією начальника слідчого управління ГУ НП Харківської області Сергія Болвінова, в українських правоохоронних органах колаборант відслужив 18 років, закінчив роботу у 2011 році, його остання посада – інспектор ДПС.

Коли російські війська окупували Куп’янськ, 52-річний чоловік добровільно пішов служити до них. В  так званому "Управлінні внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації", яку окупанти незаконно створили на Харківщині, колишній правоохоронець отримав посаду інспектора дорожньо-патрульної служби.

"Наші слідчі встановили – за час роботи на росіян "інспектор" безпідставно перевіряв машини цивільних, відбирав транспорт і виконував інші злочинні накази загарбників. Як тільки місто звільнила українська армія, зрадник одразу втік – зараз шукаємо підозрюваного. Його справою займається наш відділ розслідування особливо тяжких злочинів разом з Департаментом внутрішньої безпеки, процесуально керує – прокуратура області", – зазначає очільник слідчого управління.

"Інспектору" загрожує до  п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Комендантська година на Великдень – чи будуть нічні богослужіння у храмах

Усі основні великодні богослужіння у храмах Харківської єпархії Православної церкви України будуть проводитися під час світлового дня 16 квітня, у неділю. Якщо ж церкви вирішать проводити нічні служби, то вірячи мають орієнтуватися на комендантську годину, що запроваджено у області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, очільник області в етері національного телемарафону зазначив, що було проведено засідання з представниками Ради Церков та правоохоронних органів, де було наголошено на необхідності неухильного дотримання комендантської години з 23:00 до 5:00 під час Великодніх свят.

"Якщо люди захочуть бути в храмі на нічній службі, вони мають залишатися там усю службу – до кінця комендантської години. Під час відвідування храмів громадяни обов'язково повинні мати документи, що підтверджують особу. Працівники Нацполіції чергуватимуть біля кожної церкви", – підкреслив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися