Жителів Харківської області може очікувати примусова евакуація: кому доведеться виїхати

У Харківській області евакуація з небезпечних районів проводиться постійно

Харківська обласна військова адміністрація може ухвалити рішення про примусову евакуацію з двох населених пунктів Дергачівської громади. Про це під час брифінгу розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Очільник ХОВА зазначив, що евакуація в регіоні проводиться постійно у тих населених пунктах, де тривають обстріли. Це північ області, Харківський район. “Там є два населені пункти - ми думаємо, щоб оголосити там примусову евакуацію, оскільки є для нас завдання - з деяких населених пунктів ми маємо вивезти дітей разом з їхніми сім’ями. І по Куп’янському напрямку так само", - зазначив Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, зараз з усіх населених пунктів, де фактично йдуть бойові дії, діти евакуйовані. Минулого тижня було евакуйовано 30 дітей. Олег Синєгубов розповів, що триватиме евакуація і цього тижня.

Очільник регіону розповів, що людей вдається вивезти без примусової евакуації тоді, коли вони дослухаються - тоді ж оголошувати примусовий виїзд "немає сенсу".

"Якщо ми зрозуміємо, що всі важелі впливу вичерпані, а люди все не хочуть виїжджати, тоді ми будемо приймати рішення щодо примусової евакуації", - додав Олег Синєгубов. 

Очільник області не уточнив, про які населені пункти йдеться. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Куп'янській міській військовій адміністрації звернулися до мешканців громади, особливо, вразливих категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних. Жителів району закликали евакуюватися, з огляду на постійні ворожі обстріли.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися