У Харкові виникли проблеми з розмінуванням: де небезпечно

Харків'янам розповіли, де у місті найнебезпечніше

Внаслідок ведення бойових дій біля Харкова значні території міста є небезпечними з точки зору наявності вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Зараз найбільш небезпечними територіями є Північна Салтівка, Роганський житловий масив, селища Мала Данилівка, П’ятихатки, Жуковського, деякі місця поховання людей та зелені зони, які розташовані поблизу Окружної дороги та в місцях, де велись активні бойові дії. 

Загалом початку війни у Харкові зареєстровано близько 4,4 тис. заявок на розмінування та виявлено понад 2,4 тис. вибухонебезпечних предметів. З початку 2023 року було зареєстровано 120 заявок на розмінування. При реагуванні на них було виявлено 37 вибухонебезпечних  предметів.

У Департаменті по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту розповіли, що є значна площа територій, які потребують планового обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів. Зараз залишається проблемним обстеження територій  міста у зв’язку з тим, що пріоритетними у розмінуванні є деокуповані райони області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області правоохоронці викрили спроби провезення вибухових пристроїв до регіону. Поліція, під час огляду автомобіля Renault Мaster, виявила у багажному відділенні дві протипіхотні осколкові міни МОН-50, споряджений магазин з 50 набоями калібру 7,62 та понад 30 набоїв розсипом різного калібру.  А в особистих речах 35-річного пасажира автомобіля Mitsubisi L200 правоохоронці виявили три запечатані коробки з патронами калібру 5,45 мм.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися