Олег Синєгубов про першочергові завдання на деокупованих територіях

На Харківщині потрібно якнайшвидше відновити електро-, водо- та газопостачання, однак спершу необхідно провести розмінування

Для Харківщини першочерговим завданням залишається розмінування критичної інфраструктури на деокупованих територіях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Ситуацію з розмінуванням обговорили на нараді з представниками Міноборони, ДСНС, Нацполіції, енергетиками та за участі міжнародних організацій.

Усі служби отримали завдання координувати свої зусилля на першочерговому розмінуванні ліній електропередач та інших об'єктів критичної інфраструктури. За словами очільника ХОВА, це дозволить якнайшвидше відновити для людей на деокупованих територіях електро-, водо- та газопостачання.

“Наразі над розмінуванням Харківщини працюють близько 40 розрахунків ДСНС, куди включені спеціалісти з усієї України. Всього більш ніж 250 людей та 100 одиниць спецтехніки”, - розповів Олег Синєгубов.

Керівник ХОВА розповів, що усі служби працюють щоденно, щоб уся Харківщина стала безпечною. Втім, наразі мінна небезпека залишається ще дуже високою, тож Олег Синєгубов закликав усіх бути дуже уважними та обережними.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що першочергово на Харківщині необхідна саме допомога у відновленні житла та інфраструктури. Це наразі пріоритетні напрямки, оскільки питання забезпечення продуктами й засобами гігієни вже не стоять так гостро, як, наприклад, минулого року. У ХОВА розповіли, що найбільш постраждалі на Харківщині деокуповані громади Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів. Наразі з Куп’янського району проводиться евакуація, адже там ще йдуть активні бойові дії.




Джерело: https://t.me/synegubov/6010
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися