Обстріл Харківської області на 6 травня: є влучання у житлові будинки

Ймовірність подальших ударів по всій Україні залишається високою.

Минулої доби противник завдав 8 ракетних, 49 авіаційних ударів та здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито близько 50 атак окупантів. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники тримають оборону.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Червона Зоря, Уди, Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Гоптівка, Глибоке, Лук'янці, Нескучне, Стариця на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Бологівка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Піщане та Стельмахівка Харківської області.

За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, вчора біля 17:25 ворог завдав ракетного удару по с. Чистоводівка Ізюмського району. Ракета влучила в поле недалеко від житлових будинків. Постраждалих та руйнувань немає.

За минулу добу ворог двічі обстріляв Вовчанськ з артилерії та мінометів. Пошкоджено 7 житлових будинків. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відновлено пряме сполучення між Харковом і двома великими громадами

Завдяки відбудові мосту налагоджено пряме сполучення з Великобурлуцькою та Печенізькою селищними громадами. Міст через річку Тетлега на маршруті Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук полегшує роботу гуманітарних коридорів у східній частині Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Під час бойових дій 26 лютого 2022 року міст було зруйновано. Після деокупації області було влаштовано тимчасову переправу поруч із зруйнованим мостом. Вона могла обслуговувати транспортні засоби вагою до 10 тонн. Вантажному транспорту доводилося використовувати багатокілометровий об’їзд. Наприкінці 2022 року Агентство відновлення розпочало часткову відбудову зруйнованого мосту. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися