Генштаб про наступ військ Росії у Харківській області

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії

Розпочалася чотириста тридцять восьма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ. 

На Слобожанському напрямку протягом минулої доби ворог завдав мінометних та артилерійських обстрілів населених пунктів Леміщине, Гранів, Козача Лопань, Стрілеча, Лук'янці, Нескучне, Стариця, Вовчанські Хутори, Охримівка, Чорне та Хатнє на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії Синьківки. Обстріляв Красне Перше, Митрофанівку, Новомлинськ, Дворічну, Западне, Синьківку, Піщане, Вишневе та Стельмахівку Харківської області.

Крім того, за добу ворог завдав 48 авіаційних ударів та здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. У результаті обстрілів було зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, є потерпілі.

“Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою”, - наголосили у Генштабі ЗСУ..

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Печенізької та Дергачівської громад допомагають з ремонтом житла, пошкодженого ворожими обстрілами. Печенізькій громаді, відповідно до актів про руйнування, складених колегіально фахівцями робочої групи селищної ради, 19 власників домоволодінь отримали наявні на сьогодні будматеріали.

У Дергачах Швейцарська організація Helvetas надає допомогу у вигляді легких та середніх ремонтів за наявністю у громадян матеріалів необхідних для ремонту.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися