Обстріл Харківщини на 31 травня: авіаобстріли та наступ

Окупанти продовжують обстріли мирного населення в Харківській області.

Минулої доби російська федерація завдала чергового масованого авіаційного удару по території України, застосувавши ударні БпЛА “Shahed”. Майже всі дрони були знищені нашими захисниками. Проте, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура. Про це повыдомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Загалом, протягом доби, що минула, противник завдав 64 авіаційних та 1 ракетного удару, здійснив 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи сил оборони відбили 22 ворожих атаки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без особливих змін.

На Слобожанському напрямку противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Завдав авіаційного удару в районі села Уди.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії західніше Масютівки Харківської області та у напрямку Новоселівського Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Котлярівки Харківської та Стельмахівки Луганської областей. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка, Котлярівка, Берестове Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова розповів, що буде із Північною Салтівкою

Найпостраждаліший від обстрілів район Харкова – Північну Салтівку – відновлюватимуть за інноваційними технологіями. Проте не всі будинки можливо "реанімувати". Про це в етері національного телемарафону розповів міський голова Харкова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Північна Салтівка – це район, який потерпав від жахливих обстрілів і там немає практично жодного будинку, який був би без "прильота". Ми зараз працюємо над тим, щоб відновити Північну Салтівку. Це реновація, це інноваційні ідеї, які у нас є, котрі дозволять реанімувати ці будинки, але не всі. Є ті будинки, які зовсім не підлягають відновленню", – зазначив Терехов.

Мер також повідомив, що фасади усіх відновлених будинків будуть утеплено, а у квартирах працюватиме автономне опалення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися