На одному з напрямків Харківської області збільшується кількість російських військових

На Куп’янському напрямку спостерігається концентрація ворожих військ.

Куп’янсько-Лиманський напрямок прострілюється постійно, проте зараз військові спостерігають скупчення російських військ на кордоні Харківської області. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Він зазначив, що цей напрямок є пріоритетним для російських військ, оскільки веде до Куп’янська-Вузлового з великою кількістю залізничних розв’язок та колій.

"Вони їм вкрай необхідні. І враховуючи те, що вони не позбавилися своїх хворобливих намірів щодо окупації населених пунктів Харківської області, то і можливі реванші за втрачені ними позиції восени минулого року", — говорить очільник Харківської ОВА.

За словами Олега Синєгубова, ворог намагається обстрілювати Сили оборони, проте не має успіхів, зазнає втрат і відступає.

"Йде накопичення для можливого, напевно, більш масованого удару або намагання прорвати сили наші тощо. Однак, наші збройні сили дають їм відсіч, все це бачать", — зазначає очільник області.

Він також повідомив, що російські військові постійно висувають диверсійно-розвідувальні групи по Куп'янському напрямку, однак, у них все одно немає там успіхів.

За інформацією очільника ОВА, наразі у Куп'янській громаді проживає 11 тисяч людей, з яких 520 – діти.

"Так, ми евакуювали дітей із прикордонних населених пунктів цього напрямку, однак все одно ми приведені до посиленої готовності, всі наші сили та засоби. І у випадку необхідності ми зможемо евакуювати людей з цього напрямку, якщо буде змінюватися військова обстановка", — сказав Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Незламний Харків: що робилося на пляжах області вихідними

Не дивлячись на постійні обстріли, мешканці Харківської області знаходять сили на відпочинок.

У Харківській області цими вихідними було досить людно на пляжах. Один з місцевих телеграм-каналів опублікував знімки з Безлюдівського пляжу, де було дозволено літній відпочинок біля води. На фото видно велику кількість автівок людей, що приїхали відпочити від важких буднів. Нагадаємо, що раніше у Харківській області офіційно відкрили 12 пляжів.

Жителям Харківської області нагадали, що відвідувати водойми на деокупованих територіях заборонено, оскільки є ризик підриву на вибухонебезпечних предметах. У ДСНС нагадали, що небезпечно відвідувати водойми, ліси, луги, узбіччя там, де велися активні бойові дії.

Де працюють пляжі в області, можна подивитися за посиланням.

Мер Харкова розповів про те, коли повернуться харків’яни та про ситуацію з роботою у місті

У місті Харкові створюють комфортні умови для життя дітей, громадян працездатного та похилого віку. Про це 20 червня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Що у місті роблять для повернення людей та яка зараз ситуація з працевлаштуванням у Харкові, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися