Росія атакує та накопичує штурмові війська в Харківській області – обстріли на 1 липня

Куп’янський напрямок на Харківщині є пріоритетним для ворога.

Минулої доби на Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гатище, Огірцеве і Дворічанське на Харківщині. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

На Куп’янському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Новоселівського Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Кислівки, Котлярівки та Берестового Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Путникове, Фиголівка, Дворічна, Масютівка, Куп’янськ і Кислівка Харківської області.

У Синьківці Куп'янського району внаслідок ворожого артилерійського обстрілу зазнав поранення та був госпіталізований 57-річний цивільний чоловік.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Крім того, ворог постійно атакує позиції українських військових на Куп’янському напрямку. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Там знаходяться штурмові війська ворога. Вони там проходять ротацію, накопичуються в тому числі. Тому цей напрямок нас хвилює. Оскільки він для ворога наразі є пріоритетним", – зазначив очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області розглядають рішення про примусову евакуацію – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА повідомив, що учора два райони області перебували під російськими обстрілами. У Чугуївському районі ворожих ударів зазнало місто Вовчанськ та інші прикордонні населені пункти. На Куп’янщині було завдано авіаудару в районі села Кислівка, пошкоджено приватний житловий сектор, без постраждалих. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію очільника області.

"У нас після кожного обстрілу військові адміністрації працюють на місці, у випадку необхідності надають будівельні матеріали для оперативного ремонту в цих будівлях, якщо там проживають люди", - зазначив Олег Синєгубов.

Також він зауважив, що наразі розглядається рішення щодо примусової евакуації дітей з 5 населених пунктів Вовчанської громади. З відповідним проханням до ХОВА звернулася місцева військова адміністрація. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися