У Харкові дали строк антимайданівцю – закликав до створення «ХНР»

Історика-антимайданівця, який закликав до створення «ХНР», засуджено до чотирьох років ув‘язнення з конфіскацією майна

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 37-річного чоловіка у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що 37-річний уродженець м. Балаклія Харківської області був активним учасником харківського антимайдану у 2014 році.

5 квітня 2015 року він, перебуваючи у Москві, брав участь у круглому столі на тему "створення комітету політичних емігрантів Харківщини". Під час заходу він виступав від імені представників соціально-політичної організації "комитет двадцяти семи политэмигрантов "Харьковской народной республики". Там чоловік закликав об’єднатися для створення колегіального органу, що виконуватиме функції тимчасового уряду й узгоджуватиме діяльність у сфері побудови на території Харківської області державного утворення  — так званої "ХНР".

Наприкінці 2014 року чоловік втік до території рф, де нині перебуває. 

1 серпня 2023 року суддя Жовтневого районного суду м. Харкова виніс стосовно чоловіка обвинувальний вирок. Йому призначено покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок строку відбування покарання буде визначено з дня його фактичного затримання. 

Досудове розслідування — Управління СБУ в Харківській області.

Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області відновлюють важливу послугу з оформлення документів

Міграційна служба щодня продовжує працювати для того, щоб усі громадяни Харківської області, в тому числі в зоні бойових дій, отримали необхідні паспортні документи.

Днями мобільна бригада ГУ ДМС Харківщини відвідала прифронтове селище міського типу Борова, яке знаходиться дуже близько до зони бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного управління міграційної служби.

Основна ціль візиту міграційників - забезпечення документами дітей: видача перших ID-карт та відновлення втрачених чи знищених окупантами документів. Тож попри ризики і небезпеку, мешканці Борової змогли скористатися послугами ДМС.

Де ще відновлюють послугу міграційники – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися