Олег Синєгубов розповів подробиці вчорашнього обстрілу Харківщини

Було обстріляно низку населених пунктів Куп'янського району

Минулої доби ворог з артилерії та мінометів обстрілював населені пункти Куп'янського району. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Рублене, Амбарне, Бологівка, Дворічна, Синьківка, Іванівка та інші населені пункти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Під час ворожого обстрілу з САУ 2С7 "Піон" с. Подоли Курилівської громади Куп'янського району один зі снарядів влучив в будівлю кафе. На жаль, загинули жінка 28 років та чоловік 70 років. Зазнала поранення та була госпіталізована у важкому стані 26-річна жінка. 

Також у Харківській області тривають роботи з розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 5,7 га території та знешкодили 107 вибухонебезпечних предметів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про публікацію Харківською обласною прокуратурою наслідків обстрілу Куп'янщини. За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними слідства, 26 серпня близько 10:30 російські військові здійснили артилерійський обстріл Подолів Куп‘янського району. Окупанти вдарили по кафе-магазину у селі. Загинули двоє мирних мешканців: 28-річна жінка та чоловік 70 років. Також отримала поранення 26-річна жінка. Правоохоронцями проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора.



Джерело: https://t.me/synegubov/6928
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися