У Харкові відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам: де розмістили

У Немишлянському районі міста відкрили відразу декілька меморіальних дошок загиблим героям.

У Харківському ліцеї №73 Немишлянського району відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику України Олегові Сапаленку.

Олег Сапаленко (позивний – Ювелір) народився 23 вересня 1993 року в Харкові. Після закінчення ліцею №73 здобував освіту в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. З юного віку займався спортом, зокрема, бойовим самбо та греплінгом.

На початку російської  агресії Олега було зараховано  розвідником-снайпером парашутно-десантного батальйону спецпідрозділу "Kraken". Брав участь в обороні Харкова. Загинув 24 червня 2022 року під час виконання бойового завдання у Харківській області.

Також у Немишлянському районі відкрили чотири меморіальні дошки загиблим випускникам ліцеїв №11 та 74, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України.

Дмитро Бражніков (позивний – Длінний) одним з перших став до лав тероборони та спецпідрозділу "Kraken". Загинув 1 березня 2022 року внаслідок влучання ракети в будівлю ХОВА.

Ігор Пахомов (позивний – Сімейний) що у 2014 році приєднався до бригади спеціального призначення "Азов". У 2022 році став бійцем спецпідрозділу "Kraken". Загинув 25 березня 2022 року під час визволення села Вільхівка.

Олександр Кравченко (позивний – Tokio) після початку вторгнення вступив до лав 225-го батальйону 127-ї бригади сил ТрО. Загинув у вересні 2022 року, звільняючи Харківщину.

Данило Семененко (позивний – Sam) загинув у травні 2022 року, захищаючи Рубіжне. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

У заходах взяли участь представники райадміністрації, а також рідні та близькі загиблих, побратими, друзі, педагоги закладів освіти та мешканці району.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У військкоматі Харківщини нарахували премії та нагороди на 700 тисяч гривень – спецпрокуратура

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області та начальнику групи зв’язку цього РТЦК та СП, по факту заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

Слідством встановлено, що воєнком розробив злочинний план щодо заволодіння бюджетними коштами у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців, в тому числі додатковими винагородами.

У чому полягала суть схеми – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися