Воєнна наука 50 років не бачила подібного – експерт про контрнаступ на Харківщині

У результаті контрнаступу на Слобожанщині рік тому було звільнено більше 10 тисяч кв. км

6 вересня з нагоди річниці початку операції зі звільнення Харківщини від російських окупантів пройшла конференція у Military Media Center, інформують "Коментарі. Харків".

Представник Центру досліджень воєнної історії ЗСУ старший лейтенант Андрій Коваль сказав, що у результаті цієї наступальної операції, яка почалась 6 вересня 2022 року і тривала близько місяця, було звільнено понад 10 тисяч кв. км території.

Внаслідок контрнаступу українські війська захопили понад 400 танків, понад 400 БМП, до 200 БТР, велику кількість боєприпасів.

За словами Андрія Коваля, найважливішим є те, що ця операція дозволила усунути загрозу від противника для Харкова, а також для угруповання українських військ у Донецькій області.

Крім цього, експерт зауважив, що воєнна наука 50 років не бачила подібного загальновійськового бою. Він сказав, що минулорічний контрнаступ став ефективним одночасним застосуванням групи підрозділів для здійснення блискавичних маневрів.

"Це був дійсно зразковий, класичний, описаний у підручниках загальновійськовий бій зі стрімкими глибокими маневрами, виходом на оперативний простір, чого дійсно воєнна наука не бачила на практиці за останні 50, а можливо і більше років", - сказав Андрій Коваль.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові та області вже майже десять тисяч людей працюють в "Армії відновлення"

На Харківщині на роботу в "Армії відновлення" видано 9927 направлень та профінансовано 65 млн грн громадянам, які долучились до проєкту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості. Так, до суспільно корисних робіт залучені особи з 52 громад регіону. Чим займається "Армія відновлення" та як до неї долучитися – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися