В Харківському ОТЦК розповіли про зміни у військовому обліку

Додаткових заходів з обмеження пересування таких осіб з 1 жовтня 2023 року не передбачається

Взяття на військовий облік жінок, які мають медичну спеціальність, не є нововведенням і проводилося в країні й раніше з 1994 року. Про це повідомляють у Височанській громаді з посиланням на інформацію Харківського ОТЦК та СП, пишуть "Коментарі. Харків".  

У громаді нагадали, що 26 жовтня 2022 року набув чинності Закон України від 07.10.2022 № 2664-ІХ “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Відповідно до документа, внесені зміни передбачають взяття з 1 жовтня 2023 року на військовий облік військовозобов’язаних жінок, які:

- закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність (такі особи підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних);

- мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міноборони (такі громадяни беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їхнім бажанням).

“Слід зазначити, що Генеральний штаб не вимагає негайної постановки зазначеної категорії жінок на військовий облік. Ці заходи планують провести поступово, впродовж трьох років”, - зазначили у громаді з посиланням на Харківський ОТЦК та СП. 

При цьому додаткових заходів з обмеження пересування таких осіб з 1 жовтня 2023 року не передбачається. Також у  Харківському ОТЦК та СП наголосили, що зараз не проводиться примусове залучення жінок до проходження військової служби під час мобілізації та не планується в майбутньому.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається на Куп'янському напрямку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися