Харківські слідчі отримали перші результати роботи з Європолом

Перші результати роботи з Європолом – харківським слідчім вже повідомляють про колаборантів-втікачів

Втекла з Куп’янська до Естонії після того, як Сили Оборони України звільнили місто. Влітку ж 2022 жінка активно агітувала за російську армію, закликала людей співпрацювати з агресором. Про колаборантку з Харківщини, яка спочатку втекла не до країни-агресора, а до Європи, харківські слідчі дізнаються через співпрацю з Європолом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

"Росія тут назавжди" та інші ворожі лозунги куп’янчанка виголошувала публічно, харківські слідчі знайшли достатньо доказів її провини та заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі. Та весь цей час разом з сином вона, виявляється, була в Естонії.

"За інформацією наших іноземних колег, жінка насправді хотіла потрапити до рф, але у сина не вистачило документів для перетину кордону. Тоді наша підозрювана "пересиділа" в Естонії, отримала там дозвіл на проживання. Та вже у квітні цього  року таки виїхала до росії в Орловську область", – зазначив головний слідчий області.

Правоохоронні органи Республіки Естонія відгукнулися через платформу обміну інформацією Європолу, ця жінка була в українському списку  осіб, які працювали на ворога, підозрюються в колабораціонізмі, але сховалися в Європі.

"Таким чином рано чи пізно ми з’ясуємо і маршрути, і місце перебування всіх підозрюваних в колабораціонізмі, які перейшли на бік росіян в Харківській області.

Продовжуємо міжнародну співпрацю, іноземні колеги тримають нас в курсі, ми вдячні за такий відгук", – підкреслив Сергій Болвінов.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ворог намагається бити по дорогах, якими поводиться евакуація на Харківщині

З Куп'янського району триває примусова евакуація сімей із дітьми. Відповідне рішення було ухвалене на Раді оборони Харківської області та підтримане Мінреінтеграції. На сьогодні з небезпечних громад Куп’янщини евакуйовали родини, в яких 201 дитина. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що залишається евакуювати менше 100 дітей. "Ворог намагається знищити дорожню інфраструктуру з міста Куп’янськ, що ускладнює маршрути для евакуації. Тому для нас безпека – перш за все. Ми задіюємо всі можливі ресурси. Дякую за роботу керівникам районної та військової адміністрацій, Єдиному координаційному гуманітарному центру та волонтерам, міжнародним партнерам, службовцям Нацполіції", – зауважив Олег Синєгубов.

Чи є в області місця для розміщення людей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися