Окупанти завдали ударів дронами по Харківщині: є «прильоти» та серйозні руйнування (ОНОВЛЕНО)

Через обстріли багато абонентів залишаються без газу та світла

О 23:25 та о 3:00 у с. Липці внаслідок атаки дронів зруйновано житловий будинок, є пошкодження критичної інфраструктури. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

У результаті бойових дій без газопостачання тимчасово перебувають 254 абоненти Харківського району. 

Після обстрілів знеструмлені 1442 абоненти в с. Козача Лопань. Роботи з відновлення тривають.

Очільник області також зазначив, що рриває розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 5,9 га території та знешкодили 68 вибухонебезпечних предметів.

ОНОВЛЕНО: За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 5 грудня о 23:25 та 6 грудня близько 3:00 російські військові обстріляли с. Липці: зруйновано житловий будинок, є пошкодження критичної інфраструктури.

У смт Козача Лопань внаслідок ворожого обстрілу зазнали руйнувань амбулаторія, приватні будинки та авто.

Окупанти завдавали ударів по населених пунктах з артилерії.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області звернулися до мешканців щодо мобілізації

У Харківській області провели чергове засідання Ради оборони. Учасники – керівники правоохоронних та силових структур області, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Серед питань – обороноздатність Харківщини, в тому числі і формування кадрового резерву. "Заслухали результати роботи обласного Центру комплектування. Спільно напрацювали конкретні заходи для підвищення ефективності мобілізаційних процесів.

Ще раз наголошуємо: наближення перемоги над окупантами справа кожного з нас! Закликаємо жителів Харківщини до відповідальності: не порушуйте вимоги законодавства про військовий обов’язок – оновіть свої дані у територіальних центрах комплектування!" – звернувся до мешканців області голова ХОВА.

Ігор Терехов розповів, до чого готуються у Харкові

Під час відключень світла у Харкові будуть працювати магазини, аптеки і навіть кафе

У місті Харкові підготувалися до тривалих відключень світла, які можуть виникнути внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури. Про це міський голова Ігор Терехов заявив в ефірі національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

"Ми готові до блекаутів, до того, що ворог обстрілюватиме енергетичну систему. У нас працюють "пункти незламності",  багато супермаркетів, магазинів та аптек обладнані генераторами. Крім того, у нас є досвід минулого року - складені плани, які реалізовуватимуться, коли це буде необхідно", - наголосив мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися