Що відбувається на Харківщині поблизу кордону

Важливо забезпечувати населення гуманітарною допомогою, регулярно проводити пенсійні виплати

Селище міського типу Козача Лопань потрапило під окупацію з перших тижнів повномасштабного російського вторгнення. Збройним Силам України вдалося звільнити населений пункт восени минулого року. Днями селище відвідали начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та очільник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Під час візиту обговорили безпекову ситуацію, забезпечення громадян гуманітарною допомогою та надання соцпослуг. Попри те, що селище звільнили від окупантів, ворог не припиняє тероризувати цивільне населення - майже щодня обстрілює населений пункт.

Олег Синєгубов переконаний, що важливо забезпечувати населення гуманітарною допомогою, регулярно проводити пенсійні виплати. Окремим напрямом роботи  визначено безпековий - поліцейські продовжують працювати з місцевим населенням та забезпечувати правопорядок на прикордонних територіях.

У листопаді минулого року Козачу Лопань повністю підключили до електропостачання. Однак проблеми з електропостачанням продовжують виникати через ворожі удари по критичній інфраструктурі. Днями у результаті одного з обстрілів світла не було в 750 домоволодіннях. Спеціалісти обленерго виконали оперативний ремонт і змогли відновити електропостачання у той же день.

До повномасштабного вторгнення в Козачій Лопані проживало близько 7 тисяч людей. Зараз тут мешкає майже 2 тисячі жителів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що окупанти не полишають спроб наступу на Харківщині. Детальніше читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися