Олег Синєгубов про наслідки удару по Первомайському

Мешканцям постраждалих будинків пропонують отримати тимчасове помешкання

Удар по Первомайському росіяни завдали ракетою Іскандер. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі. Харків". 

“Наразі відомо про 31 постраждалого, з яких 9 дітей. Стан 10-місячного хлопчика, якого відвезли до реанімації, вже стабілізували. Інші діти отримали легкі осколкові поранення, забиття і подряпини. Всім надається медична допомога”, - повідомив очільник області. 

У результаті ворожої атаки було пошкоджено 9 житлових будинків. У багатоповерхівках повибивало вікна, тому, за словами начальника ХОВА, у найкоротші терміни буде надаватися допомога у вигляді OSB-плит для проведення оперативного ремонту помешкань.

Також ці будівлі ще досліджуватимуть підрозділи ДСНС на факти можливого порушення конструктивних елементів. “І вже після цього ухвалимо рішення щодо повернення до осель. Також наразі біля кожного під’їзду чергують працівники ГУНП в Харківській області, щоб забезпечити порядок”, - пояснив Олег Синєгубов.  

Мешканцям постраждалих будинків пропонують отримати тимчасове помешкання в Первомайському. Окрім того, є місця у Харкові, куди можна евакуюватися. “Наразі проводиться опитування населення щодо потреб та організовується підвіз продуктів”, - зауважив очільник ХОВА.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що станом на 17:30 відомо про 38 поранених, з них — 12 дітей. Найменшому — 3 місяці, медики надали дитині допомогу на місці.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у місті Первомайський 4 липня близько 13:35 пролунав вибух. Внаслідок обстрілу загорілося кілька автомобілів на парковці. Олег Синєгубов повідомив, що горіло 4 автомобілі, також один автомобіль пошкоджено.

Детальніше про ситуацію в Харківській області читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися