Що відбувається з системою оповіщення на Харківщині

Мешканців громади закликали не нехтувати сигналами тривоги

У місті Балаклія в районі селища Нафтовиків працює сигнал повітряної тривоги. Сигнал почав працювати 4 липня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

У раді зазначили, що сирена вмикатиметься автоматично і локально. Оповіщення здійснює оперативний черговий цивільного захисту Харківської області, який чергує цілодобово. 

“Закликаємо мешканців не нехтувати сигналами повітряних тривог та ховатися в укриттях як тільки чуєте сигнал повітряної тривоги. Для тих, хто не має змоги слідувати до укриття, нагадуємо про правило 2 стін та 2 виходів. Бережіть себе та близьких!”, - звернулися до жителів громади у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області проводиться підготовка до майбутнього опалювального сезону та виконуються відновлювальні роботи. Напередодні відбулося засідання обласного штабу щодо підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2023/2024 років. Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам розповів, що питання доступності громадян до бомбосховищ, протирадіаційних укриттів та пунктів незламності стоять на особистому контролі президента України Володимира Зеленського та начальника ХОВА Олега Синєгубова. Чиновник наголосив, що вказані об'єкти мають бути відкритими й облаштованими відповідно до законодавчих норм. 

За словами заступника начальника ХОВА, особливу увагу приділяють ситуації у деокупованих громадах та населених пунктах, які перебувають під ворожими обстрілами, а також селам і селищам, куди почали повертатись люди.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися