Олег Синєгубов розповів, що зараз відбувається на кордоні Харківщини

Про військову обстановку в області розповів очільник ХОВА Олег Синєгубов.

На Куп’янському напрямку все контрольовано. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв’ю "Укрінформу", передають "Коментарі. Харків".

"Терор щодо мирного населення з боку загарбників продовжується. На прикордонні з 6 на 7 липня була, напевне, одна з “найтихіших” ночей за останній місяць, але все одно 15 населених пунктів були обстріляні. Зазвичай – ще більше. Це Богодухівський, Чугуївський, Ізюмський, Харківський райони. По Куп'янському напрямку – вздовж лінії фронту, від Масютівки до Кіндрашівки й інші населені пункти далі. Там “сіра зона”, де ведуться активні бойові дії. Ситуація важка, однак повністю контрольована", – зазначив очільник області.

Олег Синєгубов повідомив, що наразі противник зі свого боку кордону намагається укріпити Білгородський напрямок, тобто будує там фортифікаційні споруди.

"Ми розуміємо і чітко знаємо, які війська там проходять – штурмові чи ні. Ми також продовжуємо зміцнювати оборону, і зараз акцент – на Куп'янському напрямку, бо він найнебезпечніший". – сказав він.

Голова ХОВА також повідомив, яка кількість живої сили противника зосереджена на Куп’янському напрямку:

"Це можуть бути 5, а може бути і 20 тисяч, але в русі на Луганщину. Вони “мігрують”, проводять ротації, відновлення. Тому сказати, що це саме штурмові війська, які готові заходити на Куп’янський напрямок – ні, не той випадок. Однак штурмові дії з боку ворога відбуваються щодня. Як і висування диверсійно-розвідувальних груп".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У ТРЦ "Нікольський" відбудеться "Битва Харкова": як зареєструватися

У Харкові стартувала реєстрація на участь у змаганні з брейкінгу "Битва Харкова – 2023", яке пройде 15 липня у ТРЦ "Нікольський". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Найсильніших визначать у таких категоріях: "Starter", "Beginner", "Amateur" і "Pro". Взяти участь у змаганнях можуть всі охочі: у дитячій і підлітковій категоріях - з усіх міст та областей України, у категорії "Pro" - лише з Харкова.

Як зареєструватися та коли відбудеться подія – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися