На одному з напрямків Харківщини зібралося понад сто тисяч російських військових та 900 танків

На меті в окупантів – зупинити наступальні дії українських військ в районі Бахмута.

На Лимано-Куп'янському напрямку росія зосередила потужне угруповання — понад 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, понад 550 артилерійських систем і 370 РСЗВ. Про це в етері національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що рф зосередила десантні та мотопіхотні підрозділи на Лимано-Куп’янському напрямку, а як додаткову підтримку – сконцентрувала бойовий армійський резерв, територіальні війська, приватні військові компанії, такі як "Шторм-Z".

"На піку війни в Афганістані радянські війська мали 120 тисяч особового складу", — відмітив Сергій Череватий.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ  підкреслив, що українські воїни стійко тримають оборону, не дають противнику перехопити ініціативу та постійно завдають удари.

"Протягом доби РФ 543 рази била з різних систем та калібрів артилерії, здійснила 14 авіанальотів. Наші військові знищили 40 окупантів, 103 були поранені", — повідомив Сергій Череватий.

Раніше Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що російські окупанти перейшли у наступ на Куп'янському напрямку.

Про це у Telegram повідомляє Media Military Center, який є медійним майданчиком Сил оборони, пише УНІАН.

Сирський зазначив, що оперативна обстановка на Східному напрямку залишається складною.

"З метою зупинити наступальні дії наших військ в районі Бахмута ворог активно перекидає на цей напрямок додаткові сили і засоби, основу яких складають частини повітряно-десантних військ", - відзначив генерал-полковник.

"Водночас ворог перейшов у наступ на Куп’янському напрямку, поставивши перед собою мету розгромити наші війська в районі Куп’янська і продовжити наступ в глибину наших бойових порядків", - наголосив Сирський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися