У Харківській області триває примусова евакуація

Поліцейські екіпажі «Білі янголи» евакуювали родини з дітьми з найбільш небезпечних населених пунктів Харківщини.

У заходах взяли участь співробітники ювенальної превенції, полку поліції особливого призначення, представники Харківської обласної військової адміністрації, гуманітарної організації Червоного Хреста та волонтери. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

За словами начальника ювенальної превенції ГУНП в Харківській області Артемія Коновалова, рішення про примусову евакуацію дітей було прийняте на координаційній нараді Харківської обласної адміністрації. Таке кардинальне рішення було вкрай необхідне через зростання небезпеки з боку рф.

"У зв’язку з тим, що на території Харківської області посилилися обстріли, від яких страждає місцеве населення, особливо діти, було прийнято рішення про примусову евакуацію дітей з одним з дорослих в більш безпечне місце", - розповів Артемій Коновалов.

Не всі батьки погоджувалися на евакуацію дітей. Здебільшого посилалися на те, що не можуть кинути господарство і залишити свої домівки. Але "Білі янголи" та волонтери об’їжджали домівки, роз’яснювали батькам про необхідність обов’язкової евакуації для збереження життя та здоров’я дітей.

За один день з трьох сіл вдалось вивезти понад 10 неповнолітніх, яких супроводжували члени родини. На евакуаційних автобусах людей доставили у безпечне місце, де їм надали тимчасовий безкоштовний притулок та харчування. Як тільки мине небезпека, родини зможуть повернутися до своїх домівок.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Краса у дворах Харкова: що облаштовують комунальники

У Салтівському районі щодня працівники КП "Благоустрій м. Харкова" наводять лад у дворах, створюють красу та затишок для кожного мешканця. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У Немишлянському районі робітники СКП "Харківзеленбуд" щодня прибирають сміття, косять траву, доглядають за квітниками та газонами. Зокрема, сьогодні облаштовують клумби на вул. Харківських Дивізій та б-рі Юр'єва, на пр. Петра Григоренка, пр. Героїв Харкова й вул. Рибалка косять траву, а на вул. Танкопія наводять лад на дитячому майданчику.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися