У Харківській області терміново евакуюють людей з прикордоння

Триває евакуація населення з прикордоння Харківщини

Волонтери, спецпризначенці, ювенальні поліцейські провели евакуацію дітей і дорослих з небезпечних районів, які потерпають від рашистських обстрілів. Під час евакуаційних заходів одночасно працює декілька груп. Загалом за вчорашній день евакуйовано 11 дітей і дорослих. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Вовчанський район знаходиться під постійними обстрілами рашистів. Під час евакуації з боку росії залетів дрон, кружляв ближче до кордону. Діти називають їх драконами. Дракони, пояснюють, тому що дуже страшно. Саме після таких польотів починаються обстріли.

Мати трьох дітей згадує, як у п’ятницю під час обстрілу вони сховалися у хаті. Якби були на вулиці, загинули б або покалічилися. "Прилетіло" зовсім поруч. Вони знайшли купу металевих предметів на землі, і побачили, що такими предметами побитий дах будинку. Після такого над рішенням про евакуацію не роздумували.

Волонтери підганяють усіх скоріше до автобуса. Сумки з найнеобхіднішим складають в багажник, дітей з близькими розсаджують в евакуаційному автобусі. Головний герой цього дня – кошеня Мішка. Увага дітей і дорослих була прикута до маленького пухнастика. Це дозволило зняти напругу, настрій поліпшився.

Поліцейські полку особливого призначення забезпечують охорону громадського порядку під час евакуації, разом з ювенальними поліцейськими проводять роз’яснювальну роботу з родинами, в яких є діти, і які не погоджуються виїхати.

"Багато людей прив’язані до своїх домівок, вони звикли жити тут, вони бояться перемін,- пояснює начальник сектору ювенальної превенції відділу превенції Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області Олександр Чигрінов. – Їх навіть обстріли не лякають, але вдається їх умовити, коли мова йде про безпеку дітей".

На автобусах дітей з дорослими вивезли до більш безпечних місць регіону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові тимчасово не надають важливі послуги: подробиці

Слобідський відділ ГУ ДМС у Харківській області тимчасово не працює з технічних причин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Державної міграційної служби у Харківській області.

Громадяни, записані через сервіс "Електронна черга", будуть прийняті одразу по відновленню роботи відділу.

Телефон для довідок: +38(063)822-11-96.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися