Харків знову опинився під обстрілом РФ: що відомо на даний момент

Попередньо відомо, що для обстрілу Харкова 6 серпня російські окупанти використали зенітно-ракетний комплекс С-300

У Харкові сьогодні вранці, 6 серпня, було чути вибухи. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на міського мера Ігоря Терехова.

РФ завдала ракетних ударів по місту близько 09:00. Мешканці Харкова могли почути два потужні вибухи

Як згодом повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов, під обстріл потрапив Холодногірський район. Внаслідок ракетних ударів у деяких будинках вилетіли вікна через вибухову хвилю.

Попередньо відомо, що для обстрілу російські окупанти використали зенітно-ракетний комплекс С-300. Ракети по Харкову запустили із Білгородської області.

Інформації про постраждалих та наслідки обстрілу поки що немає. Екстрені служби вже працюють на місці події.

Також варто зазначити, що харків'яни могли почути вибухи близько 9:30 у районі Меморіалу жертв тоталітаризму. Однак до обстрілу міста це відношення не має – там працюють піротехніки. Вони знешкоджували вибухонебезпечний предмет.

Як раніше писали "Коментарі", за наявності достатнього обсягу фінансування будинку, пошкоджені внаслідок обстрілу Харкова, можна відновити за два роки . Для цього місту орієнтовно потрібно 9,5 мільярда доларів. Мер міста Ігор Терехов заявив, що міська влада вже працює над відновленням та залученням до цього міжнародного співтовариства.

Також заступник міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що ворог докладає найбільших зусиль саме на сході нашої держави. Одна з їхніх цілей полягає у поверненні втрачених восени минулого року територій у Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися