До суду передали справу російського військового, який намагався зґвалтувати жительку Харківщини

Солдат РФ під час окупації Харківщини скоїв воєнний злочин, намагаючись зґвалтувати місцеву мешканку, поки її чоловік був непритомним

Харківська обласна прокуратура передала до суду справу російського військового, який намагався зґвалтувати жительку  Ізюмщини в серпні минулого року. Крім того, військовий злочинець погрожував чоловіку потерпілої смертю, повідомляє пресслужба відомства.

Завершено досудове слідство у справі 35-річного командира розрахунку ГРВ 1-ого стрілецького батальйону 202-го стрілецького полку мобілізаційного резерву 4-ої окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу 8-ої загально-військової армії Південного військового округу ЗС РФ з позивним "Бублік".

окупанти, прокуратура, суд, Ізюм

Майже рік тому, наприкінці серпня 2022 року, російський солдат перебував в одному з населених пунктів Ізюмщини і зупинив на вулиці автомобіль. В ньому знаходилося подружжя місцевих мешканців. Військовий запропонував придбати в нього пальне. Чоловік з дружиною погодилися, так як в цей час тут не вистачало найнеобхіднішого.

Подружжя на легковику поїхало до місяця, де квартирували російські солдати, але пального їм придбати не вдалось. До того ж окупанти не дали місцевим жителям повернутися додому.

Звинувачуваний разом з представниками незаконного збройного формування "Луганської народної республіки" змусили подружжя піти до підвалу, погрожуючи їм вогнепальною зброєю. Біля підвалу "Бублик" вдарив чоловіка прикладом автомата по потилиці. Мирний житель втратив свідомість і впав.

Жінка намагалася втекти від розправи і заховатися за автомобілем, однак окупант помітив це, вхопив потерпілу за волосся і по землі потяг до будинку. Там звинувачуваний наказав жінці роздягнутись, роздягнувся сам і намагався зґвалтувати ізюмчанку.

Потерпіла просила військового залишити її в спокої, натомість той став погрожувати смертю чоловіка. В той же час потерпілий прийшов до тями, піднявся і пішов шукати дружину. В будинку чоловік завадив зґвалтуванню.

Військовий розлютився і наказав подружжю негайно піти з будинку. Зараз обвинувачений оголошений у розшук.

Насильника судитимуть заочно у Балаклійському районному суді Харківської області.

Як раніше писали "Коментарі, у січні Служба безпеки встановила особу ще одного російського воєнного злочинця, який вчинив умисне вбивство цивільного під час тимчасового захоплення частини Харківської області. Злочинцем виявився 35-річний громадянин Росії, військовослужбовець 7-го окремого мотострілецького полку ЗС РФ, мешканець Курської області Віталій Піддубний, який підступно вбив в липні минулого року фермера на Куп'янщині.  



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися