Як далеко окупанти знаходяться від Куп'янська

Евакуація в Куп’янському районі не обов’язково вказує на те, що українські сили очікують значного просування російських військ

ISW оцінив, наскільки далеко від Куп'янська російська армія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію аналітику Інституту вивчення війни (ISW).

ISW проаналізував заяви українських військових, російських джерел та кадри з геолокацією, щоб визначити, що насправді відбувається поблизу Куп’янська.

"Російські сили утримують позиції на північний схід від Куп’янська в межах досяжності артилерійського вогню, а посилення російських наступальних операцій у цьому районі значно збільшує ризик для мирних жителів у Куп’янську та прилеглих населених пунктах. Проте евакуація в Куп’янському районі не обов’язково вказує на те, що українські сили очікують значного просування російських військ у цьому районі”, - зазначають аналітики.

Російські джерела стверджували, що 10 серпня українські війська здійснили невдалі контратаки на північний схід від Куп’янська. “У Міноборони Росії стверджували, що російські війська відбили українські штурми поблизу Синьківки та урочища Маньківка (приблизно 15 км на схід від Куп’янська)”, - йдеться в аналітиці ISW.

Тим часом у Генштабі ЗСУ станом на 11 серпня повідомили, що на Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Надії. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Куп'янському районі оголосили обовязкову евакуацію. Відповідне розпорядження було підписане 9 серпня 2023 року ТВО начальника Куп'янської районної військової адміністрації Андрієм Канашевичем.

Дізнатися детальніше, які населені пункти підлягають евакуації, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися