У Харківській області на відновлення зруйнованих об'єктів витратять понад півмільярда гривень

У Чугуївському районі Харківської області внаслідок російської агресії пошкоджено та зруйновано 5300 об'єктів, з яких 3019 – житлові будинки.

Загалом у Харківській області реалізується 38 проектів щодо відновлення зруйнованих об'єктів інфраструктури на суму 540 млн грн, повідомляють у Харківській ОВА. У 2023 році цю суму виділяють з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, обласного бюджету та субвенції територіальних громад.

У Чугуївському районі продовжуються відновлювальні роботи. П'ять будинків у селищі Старий Салтів готові вже на 90%. Майже завершено оновлення двох багатоквартирних будинків у Чугуєві. Незабаром у них мають розпочати внутрішні ремонтні роботи та заселення мешканців. Триває капітальний ремонт будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1 у Старому Салтові, Центрі надання адміністративних послуг та селищної ради.

Для 14 житлових будинків у цьому населеному пункті наразі розробляється проектно-кошторисна документація, після чого проведуть необхідні для відновлення об'єктів тендерні процедури. Планується відновлення Старосалтівського ліцею та Чугуївського ліцею №2.

Торік у ході бойових дій близько половини Чугуївського району, а саме 128 населених пунктів із 226 перебували під окупацією. До лютого 2022 року населення району становило 210 тисяч осіб, наразі тут налічується 157 тисяч постійних мешканців та 57 тисяч ВПО.

Як повідомляли "Коментарі.Харків", у системі публічних закупівель Prozorro оголошено тендер на відновлення об'єкта соціальної інфраструктури у місті Дергачі за адресою площа Перемоги, будинок 1 . Будівлю було пошкоджено у травні 2022 року внаслідок ракетного обстрілу міста російськими військовими. Після технічного обстеження об'єкта експертна організація надала висновок про частково зруйнований фундамент, стіни, перегородки, перекриття та покрівлі. Термін подання пропозицій до 23 серпня. Очікувана вартість робіт – 77190638,00 грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися