Що зараз відбувається на Куп'янському напрямі у Харківській області

Армія РФ зазнала втрат у спробі прорвати оборону в Харківській області на Куп'янському напрямку

Російські окупанти продовжують спроби прорвати оборону у Харківській області. Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Олег Синєгубов, повідомляють "Коментарі".

За його словами, на Куп'янському напрямі зараз тривають тяжкі бої. Солдати РФ намагалися піти у наступ у кількох районах: на північному сході від Сіньківки, на півдні від Кислівки та на південному сході від Андріївки.

Однак завдяки злагодженій роботі українських захисників ворог зазнав невдачі і вперед не зміг просунутися. Росіяни зазнали втрат і відступили назад на свої позиції.

Синегубов також розповів, що вчора РФ обстріляла прикордонні та прифронтові населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів. На щастя, внаслідок цих обстрілів громадянське населення не постраждало.

Як раніше писали "Коментарі", вчора вранці російська армія обстріляла селище Куп'янськ-Вузлове Куп'янського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок, загинула 73-річна жінка. За даними обласного управління Національної поліції, на момент обстрілу жінка була на вулиці біля свого будинку. Наразі на місті обстрілу працюють екстрені служби.

Також свою оцінку ситуації у районі Куп'янська дали аналітики Інституту вивчення війни. Вони не знайшли візуального підтвердження російських заяв про настання на північний схід від Куп'янська. Аналітики вважають, що російські сили могли посилити наступальну активність на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, щоб скористатися оперативною увагою України в інших місцях та відвернути українські підрозділи від важливіших ділянок фронту. Українські офіційні особи також оголосили про обов'язкову евакуацію мирних жителів у 53 населених пунктах біля Куп'янська 9 серпня через інтенсивні російські обстріли та авіаудари, що створюють підвищений ризик для мирних жителів.



Джерело: https://t.me/synegubov/6823
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися