Харків'ян попередили про небезпеку в місті: що відомо

Харків’ян закликали бути уважними та дотримуватися правил мінної безпеки

Харківській міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону розповів про ситуацію з розмінуванням міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради

За його словами, спеціалісти ДСНС продовжують роботи з розмінування території міста Харкова. У Харкові через можливу наявність вибухонебезпечних предметів закриті для відвідування три цвинтарі.

Заборонено відвідувати: 

  • кладовище №17 (вул. Курочкіна Гора, 1),

  • кладовище №15 (вул. Володі Дубініна),

  • кладовище №13 (вул. Пушкінська, 108).

Також закритий для відвідувачів Польський меморіал жертвам тоталітаризму. 

Ігор Терехов наголосив, що ці об'єкти ще не розміновані повністю, там працюють спеціалісти ДСНС. Також очільник міста наголосив, що у Харкові є лісопосадки, в яких перебувати  дуже небезпечно. 

Мер закликав харків’ян бути уважними та дотримуватися правил мінної безпеки. У випадку виявлення вибухонебезпечного предмета потрібно негайно повідомити про це за тел.: 101 або 102.

У Державній екологічній інспекції у Харківській області розповіли про наслідки від руйнування окупантами кладовищ. 

“Руйнування кладовищ та пошкодження могил є втратою частини історії та культурної спадщини, матеріальною втратою, призводить до засмічення довкілля. Так, внаслідок ворожих ракетних ударів зазнали руйнацій міські кладовища. В результаті велика кількість могил зруйнована, інші зазнали пошкоджень, що призвело до засмічення земельних ресурсів”, - повідомили у Держінспекції.

Інспектори визначають розмір збитків, завданих діями окупантів. В інспекції наголосили, що тільки на кладовищах КП “Ритуал” м. Харкова, в результаті засмічення земельних ресурсів частковим руйнуванням 12 кладовищ, заподіяно шкоду довкіллю на загальну суму 95 170 877,33 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається з цінами на продукти в Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися