У Лозовій Харківської області облаштують мобільне містечко для переселенців

Зараз визначають місце його розташування

У Лозовій з’явиться мобільне містечко для переселенців з будиночків і наметів. Про це повідомив мер Лозової Сергій Зеленський.

Містечко буде складатися з мобільних будиночків та наметів, де переселенці та мешканці громади зможуть отримати: різнобічну гуманітарну та консультаційну допомогу, нові професії, корисні навички, доступ до комп'ютерної та організаційної техніки – все, що допоможе адаптуватися в умовах повномасштабної війни.

Зараз визначається місце розташування центру і опрацьовується підключення до міських комунікацій.

"Прораховуємо необхідні витрати, зокрема для облаштування майданчика, щоб розміщені об'єкти довго служили", - відзначає Зеленський.

Містечко з’явиться за підтримки Посольства Чеської Республіки в Україні, благодійників з COMEDEQ і БО "Координаційний гуманітарний центр".

Сьогодні в Харківській області зареєстровано понад 511 тисяч переселенців. У Лозовій - понад 13 тисяч.

Внутрішньо переміщена особа, яка не зареєстрована у житловому приміщенні, але фактично там проживає без укладення договору оренди, може отримувати субсидію. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради. Щоб отримати субсидії, потрібно до заяви про призначення допомоги необхідно додати документи, що підтверджують проживання за фактичною адресою домогосподарства. Це може бути довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області жінок, хто має статус ВПО, запрошують до участі у проєкті “Стабільне майбутнє”. Курс спрямований на підвищення конкурентоспроможності на ринку праці для жінок ВПО віком від 20 до 40 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися