У Харківській області відновлюють багатоквартирні будинки – що в планах

У Чугуєві відновлюють два багатоквартирні будинки, пошкоджені російськими обстрілами

На Харківщині триває відбудова інфраструктури, яку пошкодили окупанти. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, одним із пріоритетів відновлення є саме житловий фонд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Як повідомив заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, наразі в Чугуєві відновлюють два багатоквартирні житлові будинки. Також у найближчих планах – розпочати реконструкцію ліцею.

"Найголовніше завдання – до нового опалювального сезону підготувати якнайбільше будинків, у які зможуть повернутися люди. Паралельно працюємо над тим, щоб підключити ці будівлі до електро-, газопостачання та тепла", – сказав Михайло Харнам.

Як розповів начальник Чугуївської РВА Сергій Лободенко, мікрорайон Чугуєва "Авіатор", де зараз тривають відновлювальні роботи, потерпав від російських обстрілів з перших днів війни.

"Світлини зі зруйнованими будинками і постраждалими жителями облетіли весь світ. Саме в цьому мікрорайоні 24 лютого 2022 року внаслідок вибуху загинула перша дитина в Харківській області. Наразі тут ремонтуємо один з будинків, який вже на завершальній стадії. У планах, звичайно, відновити повністю житловий фонд міста", – зазначив Сергій Лободенко.

Інший будинок у Чугуєві, який наразі відновлюють, постраждав від обстрілів у ніч на 1 грудня 2022 року. Тут було влучання у 1 під’їзд, внаслідок чого зруйнувалися кілька поверхів.

"Коли був приліт, ми вже спали. Вибух пролунав близько 23:35, а ми прийшли до тями лише о першій годині ночі. Дружина тоді отримала поранення ноги від осколків, ми її відразу відправили до лікарні. Я не отримав серйозних пошкоджень, проте мене привалило балконними дверима. Внаслідок вибухової хвилі у квартирі зламалися навіть замки у дверях. Впевнені, що все відбудуємо", – розповів житель Чугуєва Олексій Камєнєв.

Завершити відновлення будинку планують до кінця вересня.

"Зараз відбудовуємо технічний поверх, проводиться мурування стін. Тут з 2 по 5 поверх було зроблено перекриття. Плануємо заміну сантехнічних магістралей та електричної розводки. Конструктивні роботи завершимо до кінця серпня. Потім будемо здійснювати фасадні роботи і вставляти вікна, двері", – прокоментував виконроб Олександр Бизов.



Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові за доставку газу можна платити по-новому: подробиці

Оплата за доставку газу в місті Харків тепер доступна онлайн через застосунок Приват24. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської філії "Газмережі".

Для клієнтів Харківської міської філії "Газмережі" з’явилася можливість оплачувати рахунки за розподіл природного газу в мобільному застосунку Приват24.

Як додати шаблон до своїх комунальних платежів у Приват24, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися