В одному з міст Харківщини цієї осені школи не відкриються

Жодна з шкіл громади не має укриття, що відповідає вимогам

Школи в Первомайському не відкриються 1 вересня, повідомив у своєму відеозверненні до мешканців мер Микола Бакшеєв.

Причина проста - відсутність захисних споруд, що відповідають необхідним вимогам. У липні обласна Рада оборони дозволила повернутися до очного формату за умови, якщо в школах будуть захисні споруди. Однак, у переважній більшості школ Харківської області є тільки найпростіші укриття.

Як повідомляли "Коментарі.Харків", дитячі садочки в обласному центрі працювати не будуть. Біля 30% школярів - в першу чергу молодша школа - навчатимуться в метро. П’ять вищих і три профтех навчальні заклади Харківщини задекларували готовність починати офлайн освіту, повідомляє міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін по результатам свого візиту на Харківщину. "Рішення важкі, але зрозумілі. Єдиний спосіб забезпечити дітям можливість безпечно навчатись. Харків постійно обстрілюється комплексами С-300, а це 40-60 секунд до прильоту" - підкреслив міністр. Нагадаємо, що Рада оборони Харківської області прийняла рішення: офлайн навчання у Харкові буде проводитись тільки в навчальних закладах, де є сховище, яке відповідає ДБН (не найпростіше укриття підвального типу, а саме сховище). По даним міністра, загальний фонд захисних споруд по місту - 3119.

Місцева влада доповідає про проведену роботу з очищення підвальних приміщень від сміття та відновлення освітлення. Проте стан більшості укриттів залишається незадовільним, підкреслює чиновник. Місто встановило також 14 тимчасових бетонних споруд, в основному на зупинках міського транспорту. Досвід їх використання зараз вивчається. По області із 1120 захисних споруд цивільного захисту, готовими та обмежено готовими є майже 72%.



Джерело: В одному з міст Харківщини цієї осені школи не відкриються
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися