За добу на Куп’янсько-Лиманському напрямку зафіксовано понад 500 артобстрілів

Також відмічено 10 нальотів штурмової авіації і вертольотів

За добу на Куп’янсько-Лиманському напрямку зафісовано 503 артилерійські обстріли: від мінометів і ствольної артилерії до реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), 10 нальотів штурмової авіації та бойових вертольотів. Також ворог намагався зробити 10 штурмів, повідомив сьогодні, 18 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

Силами ЗСУ за добу на відтинку фронту 16 окупантів було знищено, 72 отримали поранення. Знищено дві бойові ремонтно-евакуаційні машини, два бронеавтомобілі “Тигр”, безпілотник “Орлан-10” і баражувальний боєприпас типу “Ланцет”, а також дві вантажівки та ворожий бліндаж.

“Сконцентрували увагу, сили і засоби для того, щоб прорвати нашу оборону, і якщо не Куп’янськ, то хоча б села поруч. По місцях, де є ризики наступу ворога, було віддано всі накази, було посилено вогневі можливості, було посилено інженерне відпрацювання місцевості, посилено протиповітряну оборону, а також логістику і деякі інші, необхідні для оборони речі”, — повідомив Череватий.

Втрати противника щоденно він оцінив в кілька десятків вбитих щодня, не кажучи вже про поранених.

"Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник Харківської ОВА зазначив, що ЗСУ дають гідну відсіч ворогу, зокрема, в Куп’янському районі. "Ми чітко розуміємо, хто проти нас стоїть, на яких позиціях. На сьогодні ми не втратили жодних позицій. Лише збільшилася "сіра зона", розширилося поле битви і, відповідно, стало більше військ, у тому числі наших. Відбувається більше артилерійських дуелей. Саме тому ми проводимо евакуацію цивільних. Але жоден населений пункт ми не втратили", - підкреслив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися