За добу на Куп'янському напрямку противник безповоротно втратив 36 осіб

На цій ділянці фронту окупанти зосереджують наступальні можливості, але ЗСУ стримують ворога.

На Куп'янському напрямі тривають запеклі бої. Сили оборони за добу знищили тут 36 окупантів, повідомив в ефірі телемарафону представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий.

"За цю добу противник 603 рази обстрілював наші позиції з усіх видів артилерії, як ствольної, так і реактивної. Здійснив вісім авіанальотів штурмової авіації. Також відбулося п'ять атак на Сіньківку та Іванівку Куп'янського району. Під час відбиття атак 36 окупантів знищено, отримав п'ятеро потрапило в полон", - сказав Череватий.

Також ЗСУ знищили ворожу техніку: два танки, три БМП, БТР-80, дві бойові ремонтно-евакуаційні машини, гаубиця "Мста-Б", два міномети, безпілотник, три польові склади боєприпасів і два бліндажі.

Як повідомляли сьогодні "Коментарі. Харків", на сьогоднішній день, 19 серпня, з Куп'янського району евакуювали 542 особи, з них 144 дитини. Про це повідомив начальник Харківської ОВО Олег Синєгубов. Сьогодні голова області відвідав Куп'янську громаду, де, зокрема, зустрівся з головами районної та міської адміністрацій та окремо зупинився на евакуаційних процесах. Зокрема, було наголошено на важливості роз'яснювальної роботи серед населення і, насамперед, сімей з дітьми. Також проведено нараду з військовими, які нині захищають Куп'янщину. "Ситуація на фронті залишається під контролем ЗСУ. Усі спроби ворога прорвати нашу оборону отримали гідну відсіч", - зазначив Олег Синегубов.

Раніше "Коментарі.Харків" повідомляли, що Головне управління пенсійного фонду України в Харківській області з урахуванням безпекової ситуації рекомендує тимчасово призупинити виїзні прийоми на віддалені робочі місця та до осіб з особливими потребами в Куп'янському районі. Про це повідомляють у Куп'янській міській раді. Також зупиняється проведення зустрічей із колективами підприємств, організацій та населенням до стабілізації ситуації. Чиновники нагадують, що на веб-порталі Пенсійного фонду України можна отримати широкий спектр послуг онлайн. Як уже повідомляли "Коментарі. Харків", на Куп'янському напрямку через загострення оперативної обстановки оголошено проведення обов'язкової евакуації із 53 населених пунктів району. Приблизно потрібно евакуювати понад 11 тисяч осіб, зокрема примусову евакуацію підлягають 600 дітей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися