Під Харковом на території дачного кооперативу чоловік підірвався на міні

Постраждалий наступив на протипіхотну міну "пелюстка".

Сьогодні, 20 серпня, на території дачного кооперативу "Дружба" у с. Борщова Липецької громади Харківського району 51-річний чоловік наступив на протипіхотну міну "пелюстка". Внаслідок вибуху громадянин зазнав тілесних ушкоджень, повідомляють в ДСНС по Харківській області.

Постраждалого госпіталізовано до медичного закладу.

Рятівники нагадують про необхідність дотримання правил мінної безпеки:

  • Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами.
  • Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети.
  • Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.
  • У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

У Харківській області триває робота з розмінування територій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Уже повністю зачистили від вибухонебезпечних предметів село Циркуни Харківського району. За словами директора Департаменту цивільного захисту ХОВА Івана Сокола, розмінування населеного пункту розпочали у травні поточного року. У населеному пункті щодня працювали до 20 розрахунків вибухотехніків. Працювали на території понад 750 га. До роботи також залучали кінологічні розрахунки та дві одиниці спецтехніки.

Сапери першочергово зачистили дороги, будівлі навчальних і медичних закладів, а також місця масового скупчення людей. Після завершення розмінування на першочергових локаціях сапери перейшли до розмінування ліній електропередач, інфраструктурних об'єктів та житлового сектору.  Під час виконання робіт у Циркунах загинули двоє саперів, ще один вибухотехнік отримав поранення.
 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися