Що зараз робиться на Куп’янському напрямку – дані Міноборони та ЗСУ

Окупанти стягують додаткові сили та техніку на Куп’янському напрямку.

Усі бої минулого тижня на Куп'янському напрямку закінчилися поразкою для російських агресорів. Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр в етері національного телемарафону у понеділок, 21 серпня, інформують "Коментарі. Харків".

"На сході України тривають важкі бої. На Куп'янському напрямку складна ситуація. Бої тривають, наші оборонці дуже потужно чинять ворогу опір... На Куп'янському напрямку наші відбили атаки і південніше Першотравневого, і східніше Петропавлівки. Усі бої, які минулого тижня там тривали, закінчилися поразкою ворога", – заявила вона.

За словами Маляр, цифри за минулий тиждень свідчать, що на Куп'янському і Лиманському напрямках зменшилась кількість обстрілів і боїв, але насправді ворог не полишає там своїх планів рухатися вперед.

"За останні два тижні ЗСУ активно працювали на цій ділянці фронту, тому ворог просто зализує рани і активність дещо спала. Але це не означає, що ворог не продовжить цю активність. Зараз просто там відбувається перегрупування, ворог підтягує додаткові сили", – зазначила заступниця міністра оборони.

Попри те, що супротивник інтенсивно обстрілює Куп’янський напрямок, українська оборона там досить міцна завдяки інженерним загородженням, грамотному командуванню, а також мужності та самовідданості наших захисників, розповів в етері національного телемарафону начальник пресслужби Східного угрупування військ ЗСУ Ілля Євлаш.

"Вони стримують надзвичайно велику кількість військовослужбовців. Станом на зараз супротивник утримує там понад 45 тисяч своїх військовослужбовців, понад пів тисячі танків і стільки ж бойових броньованих машин, понад три сотні артилерійських систем та майже півтори сотні РСЗВ", – розповів Євлаш.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на фронті відбулось близько 30 бойових зіткнень.

На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, це, зокрема, Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Дворічна, Синьківка, Кислівка, Берестове Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові комунальники створюють красу у дворах (ФОТО)

Комунальні служби прикрашають квітниками прибудинкові території у Харкові

Щодня близько 1,6 тис. робітників КП "Харківблагоустрій" прибирають прибудинкові території, доглядають за зеленими насадженнями, поливають квіти та косять траву. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Які саме роботи виконуються у дворах Харкова – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися