Росіяни поширюють новий фейк про Харківщину: подробиці

Росіяни не залишають наміри окупувати Харківщину, хоча б в інтернеті.

Проросійські TG-канали поширюють фейкову інформацію гауляйтера Харківської області Ганчева про начебто захоплення населеного пункту Синьківка, розташованого за п’ять кілометрів на північний схід від Куп’янська. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Фейк супроводжується кадрами з нібито "визволеної" Синьківки, але насправді це старі фото Воронового, що біля Сєвєродонецька.

Хоча російські війська продовжують спроби реалізувати наступальні дії на Куп’янському напрямку, повідомлення про взяття Синьківки не відповідають дійсності. На напрямку Вільшана-Синьківка ворог зупинений, всі його наступальні дії виявилися безуспішними.

"Мета такої дезінформації – спроба дезорієнтації ЗСУ та зниження морального духу жителів прифронтових і тимчасово окупованих населених пунктів Харківської області", – зазначають у ЦПД.

фейки про Харків

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що буде з пам’ятником Каразіну у Харкові (ФОТО)

У Харкові на пам’ятнику Василю Каразіну тимчасово закрили надписи, де прославляється російська імперія. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна".

Згідно інформації організації, керівництво Університету чекає на дозвіл від Мінкульту задля того, аби їх демонтувати.

Як зараз виглядає пам’ятник – дивіться за посиланням.

У громаді на Харківщині перейменували усі вулиці – активісти невдоволені: "Когось чекають?"

У Слобожанській громаді на Харківщині перейменували усі вулиці, проте активісти організації "Деколонізація. Україна" незадоволені новими назвами топонімів – усі найменування несуть нейтральний характер. Жодного героя сучасної російсько-української війни у назвах вулиць не вшанували.

"Когось чекають? Лише одна назва у одному з селищ на честь Захисників України. Жодного національного діяча, жодного героя сучасної війни", – написали в "Деколонізації. Україна". Повний список перейменованих вулиць можна подивитися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися