На Харківщині виявили чергового колаборанта

Харківська обласна прокуратура повідомляє, що чоловік з Чугуївського району активно співпрацював з окупантами

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувачення стосовно 54-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що староста одного зі старостинських округів Старосалтівської селищної ради під час окупації збройними силами РФ територій Харківщини став співпрацювати з окупантами. Він обійняв посаду так званого "помощника начальника Волчанского территориального управления военно-гражданской администрации Волчанского района", про що було видано відповідний наказ.

Робоче місце колаборанта розташовувалось у с. Гонтарівка, також за ним "закріплювалась" ще низка населених пунктів, повідомляють у обласній прокуратурі.

Коло обов’язків обвинуваченого було досить широким. Він займався збором заяв та документів місцевих мешканців щодо отримання матеріальної грошової допомоги, брав участь у нарадах, вирішував питання благоустрою та виконував різні вказівки свого безпосереднього керівника.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над двома мешканцями Вовчанська за державну зраду. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно молодика і жінки за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними слідства, у січні 2023 року двоє мешканців Вовчанська налагодили контакт з представником російських спецслужб і погодились працювати на ворога за грошову винагороду.  Молодик і жінка збирали інформацію про розташування у Вовчанську та Чугуївському районі українських військових та передавали ворогам через месенджер із вказівкою координат.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися