У селі Руська Лозова відновлюють амбулаторію, що постраждала внаслідок ворожих обстрілів

Харківська ОВА повідомила загальну вартість робіт по відновленню медичного закладу у селі Руська Лозова

У селі Руська Лозова відновлюють амбулаторію після ворожих обстрілів. Як розповів заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, значних пошкоджень внаслідок російських обстрілів амбулаторія в селі Руська Лозова зазнала у травні і серпні минулого року.

"За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, першочергового відновлюємо житло та медичну інфраструктуру, адже це є невід’ємною складовою нормального життя громади", – сказав Михайло Харнам.

Загальна кошторисна вартість аварійно-відновлювальних робіт цього об'єкта становить 5,8 млн грн. Наразі бригада виконує тут покрівельні роботи. Також заново довелося перекласти стіну, розбиту снарядом. Загалом, як розповів перший заступник начальника Харківської РВА Володимир Усов, у Руській Лозовій було пошкоджено близько 70% будівель.

"У селі багато зруйнованих об’єктів, оскільки тут йшли запеклі бої. Руська Лозова – один із перших населених пунктів, який було визволено від окупантів. Його визволили 29 квітня 2022 року. Зараз тут уже відновлено електромережі на 80%", – прокоментував Володимир Усов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про зустріч мера Харкова з іноземними партнерами з приводу відновлення міста. Міський голова Харкова Ігор Терехов учора, 22 серпня, провів зустрічі з представниками делегації Чеської Республіки, а також з представниками агентства системи Організації Обʼєднаних Націй, що займається захистом та підтримкою біженців. "Чехія погодилася передати необхідне обладнання у міські лікарні й облаштувати первинну ланку меддопомоги на Північній Салтівці", – повідомив мер Харкова. Крім того, представники Чеської Республіки зазначили, що в них є низка проєктів, у рамках яких є можливість надати Харкову допомогу у відновленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися